Menu
Winkelmandje

Spelen, speelgoed, speelbeter !

Net als onze vrienden van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) is ons doel: meer en betere speelkansen voor elk kind.

Met ons beiden voeten in de speelpleinwereld en met een grote groep klanten van verschillende speelinitiatieven weten we hoe leuk spelen is, maar vooral ook hoe belangrijk spelen is voor kinderen, jongeren en (soms) ook volwassenen. Het recht op spelen is dan ook opgenomen in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, artikel 31: in zijn vrije tijd moet een kind kunnen spelen.

Spelen is een intense activiteit. Vrijheid en spelen gaan hand in hand. Variatie en keuze zijn belangrijke uitgangspunten. Lees meer over de visie op spelen van de VDS, die wij delen.

Ook onze vrienden van Speelmakers geloven in de unieke kracht van spelen. Door mensen en organisaties te inspireren en actief te ondersteunen bieden ze kinderen rijke speelkansen, thuis, in de opvang, op school of het werk.

 

Onze opdracht? Simpel:

Elk initiatief waar gespeeld wordt voorzien van (speel)materiaal.

Leer meer over onze missie, visie en waarden op de pagina 'Over Ons'.

Hoe kan jij beter spelen?

We voorzien niet alleen (speel)materiaal om het speelaanbod van verschillende speelinitiatieven van groot tot klein, georganiseerd of thuis, te verrijken. Ook wij willen inspireren hoe je met dit (speel)materiaal intens kan spelen. 

Regelmatig zal je op onze social media speeltips zien verschijnen. Maar ook onze nieuwsbrief bevat speel- en knutselinspiratie.

Of neem een kijkje bij onze partners:

 

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk is expert in spelen. Op speelidee.be verzamelen ze honderde speelidee├źn. Of bekijk hun themapagina over 'Beter Spelen' en leer hoe je jouw speelpleinwerking of speelinitiatief nog beter kan maken.

Speelmakers schrijft regelmatig hun speelverhalen neer in hun blog.